• 068 943 609
  • Pon - Pet: 9h do 16h | Sobote in nedelje: Zaprto

Trendi spletnega oblikovanja v 2020

MIKRO ANIMACIJE

Kot ste morda uganili iz imena, so mikro animacije majhne animacije. Toda v tem primeru majhna še ne pomeni nepomembna. Mikro animacije so izredno koristne, ko gre za vodenje uporabnikov skozi njihovo interakcijo z vašim spletnim mestom.

Na vašo spletno stran lahko dodajo tudi element igrivosti, kot je to storil Smashmallow z mikro animacijami na balonu:

Geometrijske oblike

Geometrijske oblike so bile velik trend oblikovanja spletnih strani v letu 2019, vendar v letu 2020 gre le za organske oblike. Organske ali tekoče oblike so vse, kar ne vključuje ravnih črt. Pomislite na oblike, ki se dogajajo v naravi, kot so hribi ali način, kako so robovi jezera ali reke nesimetrični in vijugasti.

Tekoče oblike so odličen način za razbijanje delov spletnega mesta brez ostrih linij ali kotov. Odlične so tudi za uporabo v ozadju, kot je način, kako Android uporablja kroge za izdelke na svoji domači strani:

Minimalističen dizajn

Minimalizem, ki ga včasih imenujemo “ravno oblikovanje”, ni nov trend v spletnem oblikovanju, ampak je ponavadi povezan z veliko belega prostora. Leta 2020 pričakujemo, da bodo ljudje eksperimentirali s pisanim minimalizmom. “Ni treba, da je vse belo, da bi bilo minimalistično,” pravi Maxwell.

Odličen primer spletnega mesta, ki dobro uspeva v barvnem minimalizmu, je Shopify. Vsaka stran njihovega spletnega mesta vsebuje krepko barvo ozadja s čistim besedilom in minimalnimi dizajnerskimi elementi, da ustvarite stran, ki privlači pozornost in je enostavno na očeh. So dokaz, da minimalizem ni treba biti čustven ali dolgočasen.

Drzne Barve

Barvit minimalizem gre skupaj z enim največjih trendov spletnega oblikovanja leta 2020: barva! Krepke, svetle, nasičene barve pomagajo, da se vaša znamka izstopa in je v nasprotju z mehkimi nevtralnimi sredstvi, za katere se je v zadnjih nekaj letih odločilo veliko podjetij.

bubly, podjetje s penečo vodo, je odličen primer, kako lahko spletno mesto uporablja krepko, nasičeno barvo, ne da bi preplavilo oko. Njihova blagovna znamka govori o pisanih pločevinkah, njihovo spletno mesto pa je razširitev tega.

Pravzaprav preverjajo nekaj trendov spletnega oblikovanja 2020: Geometrijske oblike, minimalizem in drzne barve!

Dodaj odgovor

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*